Ziua 2
Primăvara în care am plantat "flori" în inimile copiilor mei!
O nouă zi ne stă înainte! Probabil va fi din nou plină de provocări, așa cum sunt majoritatea zilelor noastre. Dar să nu uităm să fim mulțumitoare pentru faptul că avem acești copilași minunați, care pe lângă bucuria pe care ne-o aduc, ne responsabilizează în a crește oameni destoinici, curajoși, altruiști, inteligenți și lista ar putea continua.
În tot ceea ce facem suntem modelele pe care ei le vor copia, poate chiar mai mult decât ceea ce spunem. Chiar dacă nu suntem perfecți, așa cum nici ei nu sunt sau vor fi ;) timpul petrecut cu ei ne ajută să ne cunoaștem mai bine, să ne înțelegem mai bine unii pe ceilalți, să comunicăm mai ușor și cel mai important să clădim relații sănătoase împreună.
Jocul constituie modalitatea prin care copilul adună informațiile necesare unei dezvoltări armonioase. De aceea în aceste articole încerc să introduc informații despre lumea înconjurătoare, despre natură, despre frumos, despre comunitate.
Vă recomand să "răsfoiți" pe internet cartea ”Educația timpurie. Probleme și soluții” - coordonator LILIANA STAN. Veți găsi o motivație în plus pentru a vă juca cu micuții dumneavoatră.
MUZICĂ ȘI DANS
Începem cu un cântecel de mișcare foarte vesel: Danseaza BUGHI BUGHI
Pentru copilașii mai mărișori propun din nou un cântecel în engleză:
ACTIVITATE EXPERIMENTALĂ
Astăzi vom face un experiment despre ploaie: ”ploaia într-un pahar”.
Varianta 1: Necesar: pahar, apă, spumă de bărbierit (tăticii să își crească proviziile de spumă, avem multe experimente cu ea), colorant albastru.
Varianta 2: Necesar: pahar, ulei, colorant alimentar, pahar 2, apă.
Vă propun să faceți și un craft simplu legat de ploaie, deși astăzi se arată o zi senină !
ACTIVITĂȚI DE ENGLEZĂ
Astăzi am putea învăța numerele:
Sau dacă nu dispuneți de imprimantă se pot alege variante mai ușoare:
POVESTEA DE AMIAZĂ
Din aceeași sursă meționată ieri( https://clasamea.eu/texte-despre-sinceritate/)
vă propun astăzi o povestioară tare furmoasă:
JOCURI
Vă reamintesc astăzi un joc al copilăriei, al cărui tex îl modificăm putin : CIREȘICA ARE MERE (în imagine Mericica are cireșe). E un joc potrivit atât pentru părinți (deoarece nu necesită multă mișcare ;)) dar și pentru copii, care învață puțină rimă, despărțirea în silabe, dar sunt și foarte atenți la numărătoare.
Cireșica are mere,
Cireșel vine și cere,
Cireșica nu se-ndură
Cireșel vine și IA
Câte mere a luat
Ci-re-șel cel vinovat?
Aici cel la care ajunge întrebare, va trebui să zică un număr. Vă propun să numărați în gând, jocul devine mult mai palpitant.
Un alt joc de familie pote fi: NU TE SUPĂRA FRATE
FIȘE DE LUCRU
Vă doresc spor în toate!
Lucia Deac